NUOTTI -valmennus

Voimatassu_Kauppi_WEB-4867

NUOTTI -valmennus on tarkoitettu sinulle 16 — 29 –vuotias nuori ja nuori aikuinen. Kaipaatko apua arjen hallintaan liittyviin asioihin tai tulevien opinto- ja työpolkujen pohtimiseen? Kaipaat tukea elämäntilanteesi selkiyttämiseen tai tulevien suuntaviivojen asetteluun.  Onko vuorokausirytmisi sekaisin, onko sinulla peli- tai päihderiippuvuutta, velkataakkaa, raha-asiat sekaisin tai muita huolia perheestä tai muista läheisistäsi? Tuntuuko siltä, että et selviä yksin yhteiskunnan palveluviidakossa ja olet lannistunut hakemaan apua eri luukuilta? Kaipaat kenties apua tulevaisuuden tavoitteiden jäsentämiseen ja jatkosuunnitelmien laatimiseen vaikkapa heikentyneen toimintakyvyn tai elämäntilanteen muuttumisen vuoksi.

NUOTTI -valmennus on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka et ole tällä hetkellä työssä, koulutuksessa, suorita asevelvollisuutta tai siviilipalvelusta. Tai mikäli koulutuksesi on vaarassa keskeytyä.

 

Mitä NUOTTI -valmennus pitää sisällään?

NUOTTI-valmennuksen aikana valmentaja tapaa sinua 20 kertaa viiden (5) kuukauden aikana. Käynnit ovat pääasiassa yksilökäyntejä, mutta teemme yhteistyötä myös verkostosi kanssa, joten tapaamisissa voi olla mukana myös lähi-ihmisiäsi. Tapaamiskerran pituus voi vaihdella esimerkiksi 60-120 minuutin välillä riippuen siitä mitä teemme kanssasi. Asiakkaana sovit sinulle parhaista yhteydenpitotavoista tapaamisten välillä yhdessä valmentajasi kanssa, mutta osa tapaamisista voidaan toteuttaa etänä, esimerkiksi videoyhteydellä.

Tapaamiskerrat toteutetaan pääasiassa sinun omassa arjen ympäristössä, kuten kotona, kirjastossa tai kahvilassa.

Valmennuksessa tuemme arkeasi ja toimintakykyäsi mahdollisimman matalalla kynnyksellä ja kokonaisvaltaisesti. Valmennuksen tavoitteena on löytää arkeesi sellaisia rakennuspalikoita, jotka tukevat omatoimista arkeasi. Olipa kyse sitten opiskelu- tai työpaikan löytymisestä, vuorokausirytmin selkeyttämisestä, raha-asioiden handlaamisesta tai muiden asioiden hoitamisesta yhdessä kanssasi.

Voimatassu tuottaa NUOTTI -valmennusta Pirkanmaan alueella Kelan 1.4.2020 alkavalla sopimuskaudella. Tarjoamme NUOTTI -valmennusta ensisijaisesti Tampereella ja ympäristökunnissa, kuten Kangasalla, Orivedellä ja Ruovedellä.

 

Kuinka pääsen NUOTTI-valmennukseen?

NUOTTI -valmennukseen pääset ilman lääketieteellistä selvitystä terveydentilastasi. Valmennus on tarkoitettu mahdollisimman matalan kynnyksen palveluksi ja tukimuodoksi. NUOTTI -valmennusta voidaan myöntää sinulle, jos toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt.

Pääset NUOTTI -valmennukseen kolmella eri tavalla

  1. Yhteistyötaho ottaa yhteyttä Kelaan arvioituaan, että toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt ja voisit hyötyä valmennuksesta
  2. Kelan etuuskäsittelijä tai palveluneuvoja tunnistaa kuntoutuksellisen tuen tarpeen asioidessasi hänen luonaan
  3. Ota yhteyttä Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020 692 205

Kelaan tapahtuneen yhteydenoton jälkeen Kelan kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä, kertoo valmennnuksen mahdollisuudesta ja haastattelee sinut valmennukseen hakemiseksi. Tällöin haet NUOTTI -valmennusta suullisesti haastattelun yhteydessä eli kuntoutushakemusta ei tarvitse erikseen täyttää. Voit halutessasi hakea valmennusta myös toimittamalla Kelaan kuntoutushakemuksen.

Saat valmennuksesta kirjallisen päätöksen postitse. Mikäli päätös on myönteinen, saamme myös me palveluntuottajana päätöksen tiedoksi ja voimme aloittaa valmennuksen kanssasi.

NUOTTI -valmennuksen aloittaminen

Valmennuspäätöksen saavuttua meille (palveluntuottajalle) olemme sinuun yhteydessä seuraavana arkipäivänä. Sovimme tuolloin kanssasi puhelimitse ensimmäisen tapaamisen ajankohdan ja toteutuspaikan. Ensimmäinen tapaamiskerta järjestetään aina mahdollisimman pian, viimeistään viikon sisällä yhteydenotostamme. Voit ottaa ensimmäiselle tapaamiskerralle mukaan myös omaisen tai läheisen.

Kiinnostaako NUOTTI -valmennus? Lue lisää NUOTTI -valmennuksesta erään asiakasnuoremme kirjoittamana sekä valmentaja Titan ajatuksia nuorten maailmasta ja NUOTTI -valmennuksesta. 

Voit hakea NUOTTI -valmennuksen ajalle kuntoutusrahaa Kelasta.

Tervetuloa NUOTTI -valmennukseen meille!

Lataa tästä NUOTTI – valmennuksen esite yhteistyötahoille

Hevosavusteisuus NUOTTI-valmennuksessa

NUOTTI-valmennuksessa on mahdollista hyödyntää työskentelytapana sosiaalipedagogista hevostoimintaa silloin, kun sillä voidaan edistää nuoren tavoitteiden saavuttamista. Lähtäkohtana hevosen kanssa toimittaessa on ihmisen ja hevosen välinen vuorovaikutus ja peruselementteinä toiminnallisuus, elämyksellisyys ja yhteisöllisyys.

Hevosen kanssa toimittaessa opitaan ja oivalletaan kokemuksen kautta mm. omaan hyvinvointiin vaikuttavia asioita, uusia taitoja, omia vahvuuksia ja yhteistyössä toimimista. Kokemusten kautta voi myös saada vahvistusta omille tulevaisuuden haaveille ja suunnitelmille. Yhtenä tärkeänä tavoitteena opiskelua ja työelämää kohti suunnattaessa on mahdollistaa kokemus luonnosta ja eläimen kanssa toimimisesta palauttavana ja jaksamista tukevana tekijänä.

Hevostoimintaa toteutetaan NUOTTI-valmentajan oman hevosen kanssa pienessä talliyhteisössä. Valmentajallamme Minnalla on sosiaalipedagogisen hevostoiminnnan täydennyskoulutus.

Ota yhteyttä

Titta_netti_21

NUOTTI -valmentaja

Titta Mattila (Lomalla, jäämässä eläkkeelle)
045 270 1700
titta@voimatassu.fi

Minna_netti_21

NUOTTI -valmentaja
/sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja

Minna Latvala
045 312 9559
minna@voimatassu.fi

Jenni_netti_22

NUOTTI-valmentaja

Jenni Laukkanen
050 554 3377
jenni@voimatassu.fi

Karoliina_netti_22

NUOTTI-valmentaja

Karoliina Nieminen
050 554 2114
karoliina@voimatassu.fi

Hanna-web

NUOTTI-valmentaja

Hanna Huovinen
050 354 3666
hanna@voimatassu.fi

Eeva_netti_21

NUOTTI -valmennuksen yleiset asiat sekä asiakaspaikkatiedustelut
Eeva Kahilaniemi
Voimatassu Oy
P. 040 358 9827
voimatassu@voimatassu.fi


Käytämme tällä lomakkeella välitettäviä yhteystietoja tietosuojaselosteemme mukaisesti.