NUOTTI -valmennus

Voimatassu_Kauppi_WEB-4867

HUOM! NUOTTI-valmennus päättyy 31.12.2023 Voimatassu Oy:llä, sillä emme päässeet Kelan kilpailutuksesta vuodelle 2024 läpi. Emme näin ollen ota enää uusia asiakkuuksia NUOTTI-valmennukseen. 

 

NUOTTI -valmennus on tarkoitettu sinulle 16 — 29 –vuotias nuori ja nuori aikuinen. Kaipaatko apua arjen ammatillisten asioiden pohdintaan, kuten  tulevien opinto- ja työpolkujen pohtimiseen? Kaipaat tukea elämäntilanteesi selkiyttämiseen tai tulevien ammatillisten suuntaviivojen asetteluun.  Kaipaat kenties apua tulevaisuuden ammatillisten tavoitteiden jäsentämiseen ja jatkosuunnitelmien laatimiseen vaikkapa heikentyneen toimintakyvyn tai elämäntilanteen muuttumisen vuoksi.

NUOTTI -valmennus on tarkoitettu erityisesti sinulle, joka et ole tällä hetkellä työssä, koulutuksessa, suorita asevelvollisuutta tai siviilipalvelusta. Tai mikäli koulutuksesi on vaarassa keskeytyä. NUOTTI-valmennus on ammatillista kuntoutusta, jonne voit hakeutua Kelan kautta.

 

Mitä NUOTTI -valmennus pitää sisällään?

NUOTTI-valmennuksen aikana valmentaja tapaa sinua 20 kertaa viiden (5) kuukauden aikana. Käynnit ovat pääasiassa yksilökäyntejä, mutta teemme yhteistyötä myös verkostosi kanssa, joten tapaamisissa voi olla mukana myös lähi-ihmisiäsi. Tapaamiskerran pituus voi vaihdella esimerkiksi 60-120 minuutin välillä riippuen siitä mitä teemme kanssasi. Asiakkaana sovit sinulle parhaista yhteydenpitotavoista tapaamisten välillä yhdessä valmentajasi kanssa, mutta osa tapaamisista voidaan toteuttaa etänä, esimerkiksi videoyhteydellä.

Tapaamiskerrat toteutetaan pääasiassa sinun omassa arjen ympäristössä, kuten kotona, kirjastossa tai kahvilassa.

Valmennuksessa tuemme arkeasi ja toimintakykyäsi mahdollisimman matalalla kynnyksellä ja kokonaisvaltaisesti. Valmennuksen tavoitteena on löytää arkeesi sellaisia rakennuspalikoita, jotka tukevat omatoimista arkeasi sekä ammatillista kuntoutumistasi. Olipa kyse sitten opiskelu- tai työpaikan löytymisestä tai muiden asioiden hoitamisesta yhdessä kanssasi.

Voimatassu tuottaa NUOTTI -valmennusta Pirkanmaan alueella Kelan 1.4.2020 alkavalla sopimuskaudella. Nykyinen sopimuskausi päättyy 31.12.2023 ja loppuvuodesta 2023 selviää saammeko jatkaa myös 2024 alkaen palvelun tuottamista. Tarjoamme NUOTTI -valmennusta ensisijaisesti Tampereella ja ympäristökunnissa, kuten Kangasalla, Ylöjärvellä, Nokialla ja Lempäälässä.

 

Kuinka pääsen NUOTTI-valmennukseen?

NUOTTI -valmennukseen pääset ilman lääketieteellistä selvitystä terveydentilastasi. Valmennus on tarkoitettu mahdollisimman matalan kynnyksen ammatillisen kuntoutuksen palveluksi ja tukimuodoksi. NUOTTI -valmennusta voidaan myöntää sinulle, jos toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt.

Pääset NUOTTI -valmennukseen kolmella eri tavalla

  1. Yhteistyötaho ottaa yhteyttä Kelaan arvioituaan, että toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt ja voisit hyötyä ammatillisesta kuntoutuksesta eli NUOTTI- valmennuksesta
  2. Kelan etuuskäsittelijä tai palveluneuvoja tunnistaa kuntoutuksellisen tuen tarpeen asioidessasi hänen luonaan
  3. Ota yhteyttä Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020 692 205

Kelaan tapahtuneen yhteydenoton jälkeen Kelan kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä, kertoo valmennnuksen mahdollisuudesta ja haastattelee sinut ammatillisen kuntoutuksen valmennukseen hakemiseksi. Tällöin haet NUOTTI -valmennusta suullisesti haastattelun yhteydessä eli kuntoutushakemusta ei tarvitse erikseen täyttää. Voit halutessasi hakea valmennusta myös toimittamalla Kelaan kuntoutushakemuksen.

Saat valmennuksesta kirjallisen päätöksen postitse. Mikäli päätös on myönteinen, saamme myös me palveluntuottajana päätöksen tiedoksi ja voimme aloittaa valmennuksen kanssasi.

NUOTTI -valmennuksen aloittaminen

Valmennuspäätöksen saavuttua meille (palveluntuottajalle) olemme sinuun yhteydessä seuraavana arkipäivänä. Sovimme tuolloin kanssasi puhelimitse ensimmäisen tapaamisen ajankohdan ja toteutuspaikan. Ensimmäinen tapaamiskerta järjestetään aina mahdollisimman pian, viimeistään viikon sisällä yhteydenotostamme. Voit ottaa ensimmäiselle tapaamiskerralle mukaan myös omaisen tai läheisen.

Kiinnostaako NUOTTI -valmennus? Lue lisää NUOTTI -valmennuksesta erään asiakasnuoremme kirjoittamana sekä valmentaja Titan ajatuksia nuorten maailmasta ja NUOTTI -valmennuksesta. 

Voit hakea NUOTTI -valmennuksen ajalle kuntoutusrahaa Kelasta.

Tervetuloa NUOTTI -valmennukseen meille!

Lataa tästä NUOTTI – valmennuksen esite yhteistyötahoille

Ota yhteyttä

Jenni_netti_22

NUOTTI-valmentaja

Jenni Laukkanen
050 554 3377
jenni@voimatassu.fi

Hanna-web

NUOTTI-valmentaja

Hanna Huovinen
050 354 3666
hanna@voimatassu.fi

Voimatassu_Nirva_6_2022_WEB_0415

NUOTTI -valmennuksen yleiset asiat sekä asiakaspaikkatiedustelut
Toimisto
Voimatassu Oy
toimisto@voimatassu.fi
+358 50 558 0025


Käytämme tällä lomakkeella välitettäviä yhteystietoja tietosuojaselosteemme mukaisesti.

Palautetta NUOTTI-valmennuksesta Voimatassulla

”Olen saanut tekemistä arkeen ja tukea kaikenlaisissa asioissa ja ongelmissa. Lisäksi olen saanut hoidettua paljon asioita sekä saanut selkeyttä tulevaisuuden suunnitelmiin.”

”Mulla oli paras valmentaja ja tsemppari!”
”Suosittelen Nuottia, sillä se auttaa löytämään uuden suunnan elämälle.”
”Pystyisin suositella valmennusta 100% varmuudella siitä, että palvelusta on oikeasti hyötyä.”
”Ystävälliset, joustavat, mukavat ja rennot työntekijät, mukavat tilat, sain apua kaikkeen tarvittavaan.”
”Valmentajani Karoliina on ihanin tapaamani ihminen. Hän on täysin oikeassa työssä. Hänestä tuli valmennuksen aikana minulle hyvin tärkeä ja iso osa arkeani. Hän tsemppasi ja kannusti. Pystyin luottamaan häneen 100%. En oikeasti pysty keksimään hänestä mitään muutettavaa. Jokainen nuori joka hänet saa valmentajakseen on maailman onnekkain ihminen.<3”
”Iso kiitos Jennille että autoit mua löytämään suunnan eteenpäin <3”