Voimatassun tarina

Voimatassu on eloisa ja kasvava perheyritys Pirkanmaalta, Tampereen Teiskosta. Toimimme asiakaskohteissa ympäri Pirkanmaata sekä uusilta toimitiloiltamme Tampereen Koivistonkylästä käsin, jonne muutimme uuteen taloon toukokuussa 2022.

Voimatassu sai alkunsa nuoren naisen ruuhkavuosien tiimellyksessä monen monta vuotta takaperin lasten ollessa pieniä. Oli haave luonnosta, maatilasta ja eläimistä. Eeva oli ollut yrittäjänä jo sitä aiemmin palkkatöidensä ohessa Tmi Dogwit -nimisessä eläinten koulutuksia ja tuotemyyntiä tuottavassa yrityksessään. Nyt oli tarve kuitenkin selkiyttää liiketoimintaa ja keskittyä ydinosaamiseen eli ihmisten kanssa tekemiseen. Tuolloin Eevan päässä alkoi kyteä ajatus eläinten yhdistämisestä ihmisten kanssa tehtävään työhön ammatillisessa mielessä.

Voimatassun logon mäki juontaa juurensa mäen päällä olevasta talosta, kodista ja arjesta luonnossa. Alkuun mäki saattaa tuntua isolta ja vaikealta kiivetä, mutta mäen päälle kiipeämisen jälkeen näkyvyys on toisenlainen. Mäen päältä näkee kauas ja pystyy suhteuttamaan asioiden todellisen tilan.

Mäen päällä kukaan ei ole yksin vaan aina on olemassa se toinen – tuki ja tyyppi, joka auttaa sinua näkemään asiat uudella tavalla. Jokainen voi onnistua kun saa riittävästi työkaluja ja tukea!

Samalla talo on turvapaikka, koti ja arki, josta jokaisen meidän tulisi saada nauttia. Talo on myös paikka kohdata ihmisiä ja olla vuorovaikutuksessa. Talo on paikka elää yhteisöllisesti toinen toistaan tukien.

Arki ja luonto muodostavat loistavan mahdollisuuden myös toiminnalle, joka on kaiken kuntoutuksen perusta.

Voimatassu on elämänmakuista arkea, kaikkine iloineen, suruineen ja ryppyineen, luonto- ja eläinavusteisella twistillä väritettynä.  Sinun tehtäväsi on värittää omanlaisesi kuva ja olemme mielellämme tukemassa sitä.

Voimatassu on perheyritys täydellä sydämellä – juuri sinua varten! Punainen, vai pitäisikö sanoa vihreä (Green Care-) lanka, joka toimintaamme ohjaa kietoutuu ajatukseen siitä, että jokaisella on oikeus luontokokemuksiin, arkeen, elämäntilanteeseen tai kuntoutuksen tarpeeseen katsomatta. Ammennamme itsekin työhömme voimaa luonnosta ja eläimistä, joten uskomme tämän tekevän hyvää myös kaikille asiakkaillemme. Todistavathan lukuisat tilastot ja tutkimuksetkin samaa – luonto kuntouttaa, elvyttää ja voimaannuttaa. Elämysten ilot tai kuntoutumisen virstanpylväät ovat usein pieniä, arkisia asioita ja toimintoja, jotka tekevät kaikesta niin merkityksellistä.

 

Toimintamme taustalla olevia arvoja ovat

 • Yhteisöllisyys
 • Luonto
 • Osallisuus
 • Luotettavuus ja laatu
voimatassu_2019_kuntoutusjasospalvelut

Muistan ikuisesti sen pienen hetken, kun tulin eräänä lauantaina työvuoroon lastensuojelulaitokseen.

Lapinporokoira Valma tassutteli hiljaa ruokapöydän alle ja nuuhkaisi aamupalaa syövää nuorta, joka säikähti alkuun tilannetta, koska ei ollut osannut odottaa ylimääräisiä vieraita.

Nuori siirtyi syötyään viereiselle sohvalle katsomaan televisiota ja Valma hipsutteli perässä. Se istahti pojan eteen ja katseli hetken aikaa pää kallellaan, hivuttautui hieman lähemmäs. Nuori osoitti pienellä merkillä koiralle, että tarjoaisi koiralle rapsutuksia. Valma lähestyi nuorta, hyppäsi sohvalle ja tuli hiljalleen lähemmäs nuorta, kunnes retkotti koko 15kg painollaan nuoren sylissä antaen itsestään kaiken.

Sen aamun aikana nuori kertoi enemmän asioita omasta elämästään kuin moneen kuukauteen tultiin yhteensä kertomaankaan. Minulle tuli tilanteesta tippa linssiin ja sain koiran kautta erilaisen ja syvällisemmän yhteyden nuoreen.

Sen jälkeen meillä oli aina vähintään yksi yhteinen puheenaihe. – Eeva


Referenssit

Meille asiakaspalaute on tärkeä työväline oman työmme ja materiaalien kehittämiseen. Ilo on jakaa saamiamme asiakaspalautteita kanssanne ja kuulla vielä tuhannesti niitä lisää.   – Eeva, yrittäjä

”Omistautuneet, ystävälliset ja mukavat työntekijät jotka ymmärtävät asiakkaan tilanteen ja ovat myötätuntoisia.”

”Lapseni on kohdattu innostavasti, lämpimästi ja siten, että hän haluaa joka viikko innolla lähteä terapiaa.”

”Olen saanut erittäin paljon tukea, ja joka viikkoiset käynnit ovat olleet minulle kohokohtia, koska en pääse juuri liikkumaan neljän seinän sisältä.”

”Valmentajani on ihanin tapaamani ihminen. Hän on täysin oikeassa työssä. Hänestä tuli valmennuksen aikana minulle hyvin tärkeä ja iso osa arkeani. Hän tsemppasi ja kannusti. Pystyin luottamaan häneen 100%. En oikeasti pysty keksimään hänestä mitään muutettavaa. Jokainen nuori joka hänet saa valmentajakseen on maailman onnekkain ihminen.<3”

”Tunnevoima-kortit olivat tosi hyvä apu omaishoitajien tapaamisessa. Ryhmäläiset valitsivat kortin, joka kuvaa sitä, kun kaikki on perheessä hyvin. Korttien myötä keskustelu sujui ja pääsimme näkemään väläyksen jokaisen paikalla olijan arjesta.” -sosionomi Reetta

Voimatassu on ainutlaatuinen kauppa, koska eipä taida muita eläinavusteiseen/ luontolähtöiseen toimintaan keskittyviä liikkeitä Suomessa olla. ”

”Luontokuvat ovat erittäin kauniita ja herättävät ihastusta. Koirarakuvat ovat myös saaneet myönteistä palautetta. Niitä käytön paljon. Joskus olen itse miettinyt, että vaikeammasta koirasta voisi ilmeet/ eleet näkyä vielä paremmin. Kaiken kaikkiaan laadukkaita välineitä ja Suomalaista työtä, mikä on arvosteltavaa!”

”Olen aina saanut todella hyvää palvelua asioidessani Voimatassulla!”

”Ihana seurata Voimatassun tarinaa ja osallistua koulutuksiin.”

”Kiitoksia alan aktiivisesta kehittämisestä”

”Kiitos ihanasta palvelusta! <3”

– Palautteita Voimatassun tuotteista ja verkkokaupasta

”Kiitos inspiroivasta päivästä! Kävin heti kurssin jälkeen ostamassa lisää leluja ja tarvikkeita, sillä aivot raksutti kuumina miten sovelletaan mitäkin juttua omissa töissämme.”
– Asiakkaan palaute Eläinavusteinen interventio -koulutuspäivästä

”Luonnon käyttö voi olla yllättävänkin helppoa ja oikeasti mahdollista kuntoutuksessa ja terapiassa. Pienetkin asiat ovat merkittäviä ja muutoksia kannattaa rohkeasti ehdotella. Luonnon moninaisuuden hyväksikäyttäminen omassa työssä ja tietämys syventyi. Erilaisten menetelmien helppous työssä.”
– Asiakkaan palaute Green Care -menetelmäkoulutuspäivästä


Yhteistyössä:

Teemme yhteistyötä useiden eri yritysten ja toimijoiden kanssa, joten tässä heistä muutamia mainittu.


Taidogas

LuontoLeena logo

 

 

 

 

Voimatassun Eeva on käynyt luennoimassa mm.

 • Axxell Brusaby/Kemiö
 • Ammattiopisto Lappia/Loue
 • Ylä-Savon ammattiopisto/Iisalmi
 • Lapin ammattikorkekoulu
 • Koulutuskeskus Salpaus
 • Taitotalo
 • Tampereen seudun työväenopisto, Järvenpään opisto, Pirkan opisto sekä Valkeakoski opisto.