Meidän tarina

Meidän tarinaVoimatassu_2019_www

Voimatassu sai alkunsa nuoren naisen ruuhkavuosien tiimellyksessä. Oli haave luonnosta, maatilasta ja eläimistä. Voimatassun mäki juontaa juurensa mäen päällä olevasta talosta, kodista ja arjesta luonnossa. Alkuun mäki saattaa tuntua isolta ja vaikealta kiivetä, mutta mäen päälle kiipeämisen jälkeen näkyvyys on toisenlainen. Mäen päältä näkee kauas ja pystyy suhteuttamaan asioiden todellisen tilan. Mäen päällä kukaan ei ole yksin vaan aina on olemassa se toinen – tuki ja tyyppi, joka auttaa sinua näkemään asiat uudella tavalla. Ajatus siitä, että jokainen voi onnistua!  Samalla talo on turvapaikka, koti ja arki, josta jokaisen meidän tulisi saada nauttia. Talo on myös paikka kohdata ihmisiä ja olla vuorovaikutuksessa. Talo on paikka elää yhteisöllisesti toinen toistaan tukien. Arki ja luonto muodostavat loistavan mahdollisuuden myös toiminnalle, joka on kaiken kuntoutuksen perusta. 

Voimatassu on elämänmakuista arkea, kaikkine iloineen, suruineen ja ryppyineen, luonto- ja eläinavusteisella twistillä väritettynä.  Sinun tehtäväsi on värittää omanlaisesi kuva ja olemme mielellämme tukemassa sitä. 

 

voimatassu_iso_kuva_katrikallio2   

Eeva Kahilaniemi

Eeva on Voimatassun palveluiden sydän, ikuinen uuden opiskelija, innovoija ja monitoiminainen, joka ei pelkää tarttua haasteisiin tai kehittää uutta.

Eevaan voit tutustua paremmin toimintaterapeutti sivulta.

************************************************************

Erja Kahilaniemi

Erja on puolestaan Voimatassun vahva taustatuki, joka pitkälti mahdollistaa perheyrittäjyyden. Erja vastaa lukukerhotoiminnasta Teiskossa.

  • Kasvatustieteiden maisteri, Luokanopettaja
  • Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ohjaaja
  • Green Care -menetelmien, eläinavusteisen työskentelyn sekä koirien käyttäytymistieteiden koulutuksia ja seminaareja

************************************************************

Valma, lapinporokoira

  • Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry työnäyttö 2018

Urho, lapinporokoira 

  • Urho on Valman pentu ja kasvaa pienin tassuaskelin toivottavasti kohti terapiakoiran uraa

Ruu, labradorinnoutajamix

  • Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry työnäyttö 2018.

*********************************************************************************

Muistan ikuisesti sen pienen hetken, kun tulin eräänä lauantaina työvuoroon lastensuojelulaitokseen. Lapinporokoira Valma tassutteli hiljaa ruokapöydän alle ja nuuhkaisi aamupalaa syövää nuorta, joka säikähti alkuun tilannetta, koska ei ollut osannut odottaa ylimääräisiä vieraita. Nuori siirtyi syötyään viereiselle sohvalle katsomaan televisiota ja Valma hipsutteli perässä. Se istahti pojan eteen ja katseli hetken aikaa pää kallellaan, hivuttautui hieman lähemmäs. Nuori osoitti pienellä merkillä koiralle, että tarjoaisi koiralle rapsutuksia. Valma lähestyi nuorta, hyppäsi sohvalle ja tuli hiljalleen lähemmäs nuorta, kunnes retkotti koko 15kg painollaan nuoren sylissä antaen itsestään kaiken. Sen aamun aikana nuori kertoi enemmän asioita omasta elämästään kuin moneen kuukauteen tultiin yhteensä kertomaankaan. Minulle tuli tilanteesta tippa linssiin ja sain koiran kautta erilaisen ja syvällisemmän yhteyden nuoreen. Sen jälkeen meillä oli aina vähintään yksi yhteinen puheenaihe.   – Eeva-