Koulutukset

”Kiitos inspiroivasta päivästä! Kävin heti kurssin jälkeen ostamassa lisää leluja ja tarvikkeita, sillä aivot raksutti kuumina miten sovelletaan mitäkin juttua omissa töissämme.” – Asiakkaan palaute Eläinavusteinen interventio -koulutuspäivästä

”Luonnon käyttö voi olla yllättävänkin helppoa ja oikeasti  mahdollista kuntoutuksessa ja terapiassa. Pienetkin asiat ovat merkittäviä ja muutoksia kannattaa rohkeasti ehdotella. Luonnon moninaisuuden hyväksikäyttäminen omassa työssä ja tietämys syventyi. Erilaisten menetelmien helppous työssä.” – Asiakkaan palaute Green Care -menetelmäkoulutuspäivästä

Autamme ammattilaisia kehittämään omia työtapojaan sosiaali-, terveys- ja kasvatusaloilla. Suurin vahvuutemme on eläinavusteisessa työskentelyssä sekä toiminnallisissa menetelmissä, joilla parannetaan ja aktivoidaan erilaisia vuorovaikutus- ja kohtaamistilanteita. Koulutuksemme keskittyy kehittämään asiakkaiden asenteita, toimintamalleja sekä menetelmäosaamista erilaisissa vuorovaikutustilanteissa.

Ydinosaamistamme ovat erilaiset toiminnalliset menetelmät, eläinavusteinen työskentely, luonto- ja eläinavusteiset Green Care -menetelmät sekä koiran hyvinvointi ja terveys. Koulutamme ihmisiä työskentelemään koiriensa kanssa ja rakentamaan entistä parempaa yhteistä arkea ihanien eläinystävien kanssa.

Takaamme, että koulutuspalvelumme luovat uusia innovaatioita sekä hedelmällisiä keskusteluita.

Järjestämme vuosittain muutamia lyhytkestoisia koulutustapahtumia eläinavusteiseen työskentelyyn  sekä Green Care menetelmiin liittyen. Tiedotamme näistä sekä Facebookissa, nettisivuillamme (tulevat koulutukset), että sähköisessä uutiskirjeessämme. Tarkemmat tiedot tulevista koulutuksista sekä ilmoittautumiset koulutuksiimme tapahtuvat aina Voimatassun verkkokaupan kautta.

Räätälöimme koulutukset aina asiakkaan tarpeisiin. Koulutukset voidaan järjestää joko asiakkaan omissa tiloissa tai kauttamme vuokratuissa tiloissa Pirkanmaalla.

Koulutuksia olemme järjestäneet yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, kuten Axxell Brusaby/Kemiö, Ammattiopisto Lappia/Loue, Ylä-Savon ammattiopisto/Iisalmi, Lapin ammattikorkekoulu, Tampereen seudun työväenopisto, Järvenpään opisto, Pirkan opisto sekä Valkeakoski opisto.

Ota yhteyttä Voimatassu/ Eeva 040- 358 9827 tai voimatassu(at)voimatassu.fi tai jätä yhteydenottopyyntö

 

Tulossa olevia koulutuksia

Tarkemmat tiedot tulevista koulutuksista sekä ilmoittautumiset koulutuksiimme tapahtuvat Voimatassun verkkokaupan kautta.

Palvelumuotoilua_banneri (1)Palvelumuotoilua sosiaali- ja terveysalalle

Järjestämme kahden koulutuksen setin palvelumuotoilusta.

Palvelumuotoilun after work 7.5.2019 klo 17-19 Tampere

Mitä on palvelumuotoilu? Mitä se tarkoittaa kuntoutuksen näkökulmasta?

 • Esimerkkejä palvelumuotoilun työkaluista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden kehittämisessä
 • Design-prosessin esittely yhden casen näkökulmasta

Ilta on kevyt katsaus palvelumuotoiluun ja sen mahdollisuuksiin sosiaali- ja terveysalalla.

Hinta 60€ (sis. alv.24%)  After work hinta pitää sisällään kahvin ja pienen suolaisen palan. Edullisempi early bird hinta on 50€ ja se on voimassa 6.4.2019 saakka.

 

Johdatus palvelumuotoiluun  23.5.2019 klo 9-16 Tampere

Mitä on sosiaali- ja terveydenhuollon palvelumuotoilu?

 • Millaisia ovat palvelumuotoilun menetelmät? Entä muotoiluprosessi?
 • Miten sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilainen voi soveltaa palvelumuotoilun menetelmiä työssään? Käytännönharjoitus.
 • Kansalliset järjestelmät ja ekosysteemi

Koulutuspäivä johdattaa palvelumuotoiluun sekä sen mahdollisuuksiin sosiaali- ja terveysalan toimintakentällä.

Hinta Edullisempi early bird hinta (220€) on voimassa 26.4.2019 saakka. 260€ (sis. alv.24%). Koulutuspäivän hinta pitää sisällään aamu- ja iltapäiväkahvin sekä lounaan ja koulutuspäivän materiaalin.

Koulutukset järjestetään mikäli osallistujia on vähintään 15 henkilöä.

Kouluttaja: Pinja Krook

Pinja on koulutukseltaan toimintaterapeutti ja on täydentänyt osaamistaan palvelumuotoilun lisäksi myös mm. sosiaalityön ja tietojenkäsittelytieteen opinnoilla. Pinja on työskennellyt vuodesta 2018 alkaen palvelumuotoilijana Palmu x Solitalla. Pinjan asiakkaina ovat olleet mm. Helsingin Biopankki, TAYS, Helsingin yliopisto, kansainvälinen lääketeollisuus sekä yksityiset terveyspalveuja tuottavat yritykset. Pinjalla on monipuolinen kokemus etenkin terveydenhuollon palvelujen kehittämisestä. Pinjan teknisen ja poikkitieteellisen taustan vuoksi hän on usein mukana projektin kaikissa eri vaiheissa ymmärryksestä määrittelyyn ja suunnitteluun. Pinja on tottunut ketterään kehittämiseen ja pyrkii tuottamaan prototyyppejä mahdollisimman nopeasti päästäkseen parhaaseen lopputulokseen asiakkaan tarpeet varmasti huomioiden.

Ilmoittautumiset koulutukseen sähköpostitse voimatassu@voimatassu.fi. Kerrothan ilmoittautuessasi mahdollisista allergioista sekä yhteys-ja laskutustiedot.

Lisätietoja koulutuksen käytännön järjestelyistä sekä ilmoittautumisesta voit kysyä voimatassu@voimatassu.fi tai 0403589827/Voimatassu, Eeva. Koulutuksen sisällöstä voit kysyä tarkemmin suoraan Pinja Krook, pinja.krook@palmu.fi. Koulutus toteutuu mikäli osallistujia on vähintään 15 henkeä. Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova ja koulutus laskutetaan etukäteen.

Palvelumuotoilua_esite

Koira-avusteisen työskentelyn infoilta

26.4.2019 klo 17.30-20 Tampereen seutu
Hinta alk. 35€  Peruttu vähäisen ilmoittautumismäärän vuoksi

Eläinavusteinen interventio -koulutus 16.03.2019

Tampereen seutu klo 9-16

Eläinavusteinen interventio – asiakkaan toiminnallisuuden tukeminen koira-avusteisin menetelmin koulutuspäivä on tiivistelmä eläinavusteisen työn teoriataustaa sekä käytäntöjä, mutta pääpaino koulutuspäivässä on konkreettisilla harjoituksilla, joilla edistetään asiakkaan toiminnallisuutta.

Koulutuspäivä pohjautuu samannimiseen kirjaan. Kouluttajana toimii kirjan kirjoittaja ja Voimatassun yrittäjä Toimintaterapeutti (AMK), Yhteisöpedagogi (AMK), Eläintenhoitaja (Eläintenkouluttaja) Eeva Kahilaniemi.

Koulutuspäivän kurssihinta sisältää – Koulutuksen sekä luentomateriaalit – Eläinavusteinen interventio -asiakkaan toiminnallisuden tukeminen koira-avusteisin menetelmin kirjan

Hinta 190€. Rajoitettu määrä paikkoja.  Koulutuksessa on ollut edullisempi ennakkoilmoittautumishinta.

Tarkempi kirje koulutuspäivästä toimitetaan ilmoittautuneille. Koulutukseen ei oteta omia koiria mukaan sillä paikalla demokoirat järjestäjän taholta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan Voimatassun verkkokaupan kautta.

 

Luontokoulutuspaiva_banneri_030518Lisää ammatillisuutta, osallisuutta ja hyvinvointia Green Care menetelmillä -koulutuspäivä

14.5.2019 Tampereen seutu ja 16.5.2019 Pääkaupunkiseutu

Peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Järjestetään seuraavan kerran syksyllä 2019.

Koulutus on suunnattu sinulle sosiaali-, terveys- tai kasvatusaloilla työskentelevä ammattilainen tai muuten aiheesta kiinnostunut, joka haluat hyödyntää erilaisia Green Care -menetelmiä sekä luontoympäristöä omassa työssäsi. Green Care -menetelmillä tarkoitetaan luonto-, eläin-, puutarha- ja maatilalähtöistä toimintaa, jonka tavoitteena ovat moninaiset hyvinvointivaikutukset.
Koulutuksen sisältö: Koulutuspäivästä saat esimerkkejä toiminnallisista menetelmistä sekä luontoyhteyden kehittämisestä omassa työssäsi sekä tukea ohjaajana toimimiseen. Koulutuspäivä on toiminnallinen ja olemme osan päivästä ulkona, nautimme mm. nokipannukahvit Urhon kodalla. Koulutus sisältää lisäksi koulutuksessa julkaistavan kirjallisen Green Care -menetelmäoppaan.

Hinta: Early bird hinta on voimassa 31.3.2019 saakka 190 eur (sis alv 24%) ja tämän jälkeiseltä ajalta koulutuksen hinta on 220€, sisältää koulutuksen, Green Care -menetelmäoppaan, aamukahvin, lounaan sekä iltapäiväkahvin.

Ajankohta ja paikka: Varmistuu lähempänä.

Ilmoittautuminen: Koulutukseen ilmoittaudutaan Voimatassun verkkokaupan kautta. Voit luovuttaa paikkasi toiselle osallistujalle, mikäli joudut perumaan osallistumisesi. Kurssin ilmoittautuminen on SITOVA. Palautamme kurssimaksun ainoastaan sairastodistusta vastaan tai mikäli koulutus peruuntuu Voimatassun ja LuontoLeenan taholta. Koulutus toteutetaan kun osallistujia on vähintään 15 henkilöä.

Organisaatiot voivat ilmoittautua myös sähköpostilla, jolloin koko osallistumismaksu laskutetaan yhdellä kerralla. Laita tällöin laskutus- ja osallistujatiedot sähköpostilla voimatassu@voimatassu.fi

Kouluttajat: Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Tmi LuontoLeena/Leena Löf (kasvatustieteiden maisteri, luonto- ja ympäristöneuvoja, luonnonvaratuottaja ja Green Care Finlandin hyväksymä Green Care -kouluttaja) sekä Voimatassu Ky, Eeva Kahilaniemi (toimintaterapeutti (AMK), yhteisöpedagogi (AMK), eläintenhoitaja ja Green Care -kouluttaja

Lisätietoa: Eeva, voimatassu@voimatassu.fihttp://www.voimatassu.fi tai Leena, leena.lof@luukku.com tai https://luontoleena.wordpress.com/

 

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot Voimatassun koulutuksista:

 • Ilmoittautuminen Voimatassun koulutuspäivään on aina SITOVA. Palautamme jo maksetun kurssimaksun ainoastaan sairastapauksissa kurssille osallistuvan ihmisen (emme koiran tmv.) kirjallista lääkärintodistusta vastaan.
 • Mikäli osallistuja peruu koulutuksen sairastapauksen vuoksi, palautamme kurssimaksun ainoastaan silloin, kun peruutus tapahtuu vähintään 24h ennen koulutuksen alkua, ellei kyse ole tapaturmasta tai muusta äkillisestä sairastapauksesta, jonka vuoksi osallistuja on estynyt koulutukseen saapumasta. Veloitamme aina 10% koulutusmaksun loppusummasta toimisto- ja käsittelykuluina, mikäli osallistuja peruuttaa koulutukseen tulemisensa sairastapauksen vuoksi.
 • Ilmoittautumisen koulutukseen voi vaihtaa toiselle osallistujalle ja kurssilaisella on mahdollisuus osallistua seuraavaan vastaavaan ja samanhintaiseen koulutukseen, mikäli hänelle tulee äkillinen este, mutta emme palauta kurssiperuutuksesta rahaa.
 • Edullisempi ennakkoilmoittautumishinta koulutuspäiviin on voimassa siihen saakka, kunnes koulutuspäivään on aikaa neljä (4) viikkoa tai kurssi-ilmoituksessa kerrotaan. Tämän jälkeen koulutuspäivän hinta kaikissa Voimatassun koulutuksissa nousee.
 • Jotta koulutus toteutuu, tulee niillä olla vähintään 6 osallistujaa.
 • Koulutuksen toteutuminen varmistuu viimeistään kaksi- kolme viikkoa ennen koulutuksen ajankohtaa.
 • Koulutukseen osallistuville lähetetään sähköpostilla kurssikirje noin viikkoa ennen kyseisen koulutuspäivän alkamista.
 • Voimatassu pidättää itsellään oikeuden koulutusten sisältöä ja kouluttajia koskeviin muutoksiin