Nuoren kokemuksia NUOTTI -valmennuksesta

Ammatillista kuntoutusta NUOTTI -valmennuksella

Nuoren kokemuksia NUOTTI -valmennuksesta

Mitä ajatuksia NUOTTI-valmennus on herättänyt, entä millaisena olen kokenut valmennuksen ? 
Välillä on vaikeaa saada jäsennöityä omia ajatuksia, etenkin valmennuksen alkupuolella aivot olivat niin solmussa ja ns. monta rautaa tulessa, että oli vaikea saada täysi hyöty valmennuksesta. Oli myös välillä hankalampi keskittyä annettuihin ”tehtäviin”.
Nyt kun ohjaajani kanssa ollaan tultu tutuiksi, käyntikerrat soljuvat aika sopivasti. Ohjaajani osaa ”vedellä naruista”, ja herkästi huomaa myös oman mielentilani ja fiilikseni. Välillä on olo kuin tyhjäksi imetyllä pillimehupurkilla, mutta lopulta se fiilis kääntyy voitoksi. Saa paljon erilaisia näkökulmia asioihin, ja pystyy laajentamaan omaa ajattelumalliaan.
Ennen kaikkea olen kokenut valmennuksen tärkeänä ja hyödyllisenä, ja hieman surulla ajattelen häämöttävää loppua. Että mitäs sitten tapahtuu. Ohjaajani on loistava työssään, ja osaa tulkita hienosti ohjaamansa nuoren mielialoja ja tunnetiloja, ja soveltaa tapaamisten sisältöä sen mukaan.
Kiitos siis Nuotille ❤
Nimimerkki Ninni (Tekstin on kirjoittanut NUOTTI -valmennuksen asiakas)
******************************************************************************

Mieitkö kuinka pääset NUOTTI-valmennukseen? Lue vinkit alta.

NUOTTI -valmennukseen pääset ilman lääketieteellistä selvitystä terveydentilastasi. Valmennus on tarkoitettu mahdollisimman matalan kynnyksen palveluksi ja tukimuodoksi. NUOTTI -valmennusta voidaan myöntää sinulle, jos toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt.

Pääset NUOTTI -valmennukseen kolmella eri tavalla

  1. Yhteistyötaho ottaa yhteyttä Kelaan arvioituaan, että toimintakykysi on olennaisesti heikentynyt ja voisit hyötyä valmennuksesta
  2. Kelan etuuskäsittelijä tai palveluneuvoja tunnistaa kuntoutuksellisen tuen tarpeen asioidessasi hänen luonaan
  3. Ota yhteyttä Kelan kuntoutusasioiden palvelunumeroon 020 692 205

Kelaan tapahtuneen yhteydenoton jälkeen Kelan kuntoutuksen asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä, kertoo valmennnuksen mahdollisuudesta ja haastattelee sinut valmennukseen hakemiseksi. Tällöin haet NUOTTI -valmennusta suullisesti haastattelun yhteydessä eli kuntoutushakemusta ei tarvitse erikseen täyttää. Voit halutessasi hakea valmennusta myös toimittamalla Kelaan kuntoutushakemuksen.

Saat valmennuksesta kirjallisen päätöksen postitse. Mikäli päätös on myönteinen, saamme myös me palveluntuottajana päätöksen tiedoksi ja voimme aloittaa valmennuksen kanssasi.