Koira-avusteisen työn pentukurssi – tassutellen kohti kasvatus- ja kuntoutuskoiran uraa

Ajankohta
03.03.2020 klo 17:00 - 18:00

Kategoria


Kuuden kerran Pentukurssilla opit mitä tarkoittaa hyvin tehdyt pohjat.

Pennun hyvä sosiaalistaminen sekä varhaisiän positiiviset kokemukset ovat aina tärkeitä. Erityisesti niiden arvostus kuitenkin nousee, kun kyse on kasvatus- ja kuntoutustyöhön mukaan otettavan koiranpennun kasvusta. Pennun varhaisimmat viikot ovat erityisen tärkeitä koiran sosiaalistumisen, erilaisiin asioihin, ääniin, ympäristöihin sekä apuvälineisiin tottumisen kannalta.

Pentuaikana myös koiran aikuisiän stressinsietokykyyn pystytään vaikuttamaan totuttamalla koiranpentu jo varhaisessa vaiheessa erilaisiin ärsykkeisiin. Kurssilla käydään läpi pennun kasvua ja kehitystä sekä peilataan harjoiteltavia asioita tulevan työelämän vaatimuksiin.

Koulutus on suunnattu ensisijaisesti sinulle sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka haluaisit hyödyntää työssäsi koiraa ja teillä joko on pentu tai haaveilet sellaisen hankkimisesta lähitulevaisuudessa.

Koulutukseen voit tulla luovutusikäisen pennun kanssa. Yli 8-kuukautisille pennuille suosittelemme “Tassutellen kohti kasvatus- ja kuntoutuskoiran peruskurssia”, joka on suunnattu vanhemmille tai jo aikuisille koirille.

Koulutuksessa tutustutaan Koirat kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n toimintaan.

Ensimmäinen kerta ilman koiraa. Ensimmäisellä kerralla tehdään yksilöllinen suunnitelma jokaiselle koirakolle sekä harjoitellaan ohjaajien kouluttajan taitoja.

Kurssin kesto 6 kertaa.

Ennen koulutukseen ilmoittautumista suosittelemme osallistumaan Taidoggaalla järjestettävään “Tulisiko koirastani kasvatus- ja kuntoutuskoira?” -luennolle.

Ota koirallesi mukaan myös oma häkki tai peti.

Koulutus toteutetaan Voimatassu -palveluiden ja Koirapalvelu Taidoggaan yhteistyössä. Kouluttajina toimivat toimintaterapeutti, yhteisöpedagogi ja eläintenkouluttaja Eeva Kahilaniemi Voimatassulta sekä Taidoggaan yrittäjä ja eläintenkouluttaja Annaliina Tolppa.

Ilmoittaudu tästä