Toimintaterapiaryhmä

Voimatassu_toimintaterapia_3

Kevät 2023

Lasten toimintaterapiaryhmä: Valma ja Vilperit

Ei toimintaterapiaryhmää keväälle 2023.

 

HUOM! Sosiaalisten taitojen ja tunnetaitojen lasten toimintaterapiaryhmä suunnitteilla alkamaan erikseen syksyllä 2023. 

Nuorten toimintaterapiaryhmä: Nuotiota ja sympatiaa

Ryhmä kokoontuu: Ei sovittua aloitusta, voit ilmoittautua jonoon/kiinnostuneiden listalle niin otamme yhteyttä kun saamme ryhmän kasaan. 

Kertamäärä: 15 kertaa
Kesto: 90 minuuttia
Kenelle: yläkouluikäisille nuorille noin 13-17 v.

Ryhmässä harjoitellaan tunnetaitoja, vuorovaikutusta ja sosiaalisia taitoja yhdessä toiminnanohjaustaitojen kera.

Toimintaterapiaryhmässä nuori pääsee harjoittelemaan sosiaalisten taitojen ohella tunne- ja vuorovaikutustaitoja sekä toiminnanohjauksen taitoja yhdessä muiden ikätovereiden kanssa. Vertaistuki onkin tärkeä osa kuntoutumista ja mikäpä onkaan mukavampaa kuin harjoitella uusia taitoja turvallisessa ja innostavassa ilmapiirissä.

Ryhmässä on kaksi aikuista ja ryhmään otetaan 4-6 nuorta. Ryhmä toteutuu, kun nuoria on vähintään 4. Ryhmään voi tulla joko Kelan toimintaterapiaryhmä -maksusitoumuksella tai kunnan palvelusetelillä. Ryhmä toteutuu Tampereella Voimatassun vastaanottotiloissa sekä lähialueen luontoympäristöjä hyödyntäen.

Tunne- ja vuorovaikutustaidot

Ryhmässä harjoitellaan tunteiden ilmaisua ja sosiaalisten – ja vuorovaikutustaitojen kehittymistä.

Toiminnanohjaus

Ryhmässä harjoitellaan toiminnanohjauksen taitoja eli kykyä suunnitella, koordinoida ja toteuttaa toimintaa, jotta nuori pystyisi suoriutumaan arjestaan entistä itsenäisemmin.

Luontokuntoutus

Hyödynnämme kuntoutuksessa luontoa ja eläinavusteisia menetelmiä. Ryhmässä hyödynnämme vastaanottotilojen lisäksi lähialueen luontoa ja metsäympäristöjä sekä satunnaisesti myös kuntoutuskoirien apua. Ryhmässä ollaan myös paljon ulkona ja se ei sovellu eläinallergisille nuorille.