Green Care menetelmäkoulutus talviversio 5.3.2020

Green Care menetelmäkoulutus talviversio

Tampereella (Ukk- instituutilla (Kaupinpuistonkatu 1) torstaina 5.3.2020

Koulutus rakentuu kolmesta osasta, joihin voit osallistua joko yhdessä tai erikseen.

Haluan osallistua koulutuksen

 1. Pelkkään aamupäivän kestävään teoriaosuuteen kello 9—12, hinta 137€ + alv
 2. Toiminnalliseen käytännön osuuteen/iltapäivä (talvi versio) kello 12-16, hinta 157€ + alv
 3. Kokopäivän koulutus kello 9-16. 237 € + alv 

Ilmoittaudu tästä

Sinulle sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilainen, joka haluat viedä ammattitaitosi seuraavalle luontotasolle!

Jos haluat lisätä työhösi luontomenetelmien hyödyntämistä, selkiyttää luontoavusteista toimintaa omassa työympäristössäsi sekä vähentää stressiä ja kiirettä, tämä on sinulle. Onko Green Care menetelmät sinulle aivan vieras käsite. Kaipaatko uusia vinkkejä siihen mitä tehdä asiakkaiden kanssa nimenomaan talvella, kun on kylmää, pakkasta ja lunta. Jos haluat rakentaa luontomenetelmien hyödyntämisestä entistä ammatillisempaa sekä sisällöllisesti rikkaampaa, tämä koulutus on sinulle.

Hintaan kuuluu kevyt aamupala, buffetlounas sekä iltapäiväkahvit.
Koulutus on klo 9-16

Kun sinulla on ajatus ja haluat aidosti auttaa ihmisiä saamaan enemmän luontokontaktia sekä luoda hyvinvointia ympärillesi. Et silti halua raataa viikkotolkulla ja stressata mistä löydät kaikki kymmenen tekijää asiakkaan ulkoilun mahdollistamiseksi tai hallinnoida muuta rajatonta määrää erilaisia muuttujia. Täällä pohjaideana on selkeys ja mahdollisimman systemaattinen sekä sisällöllinen luontokokemuksen tarjoaminen asiakastyössä. Kun haluat työn, joka aidosti palvelee asiakasta, mutta tarjoaa luontohyvinvointia myös omaan arkeesi, tämä saattaa olla tärkein koulutus, jonka koskaan käyt.

Lue lisää alta! Jos haluat rupatella siitä, onko tämä sinulle juuri oikea koulutus, soita, tekstaa tai laita mailia Eevalle 040 3589827/ voimatassu@voimatassu.fi tai Leenalle 040 520 6678/ luontoleena@gmail.com

Tämä on sinulle, jos…

 1. Sinulla on työ, joka aidosti auttaa ihmisiä.
 2. Haluat tehdä laadukasta ja ammatillista työtä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen työkentällä. Olet valmis muuttamaan omaa toimintatapaasi sekä ajatteluasi.
 3. Haluat elää täyttä elämää, jossa luonnolla on suuri merkitys, olla innostunut, jaksaa paremmin arjessasi sekä tarjota saman kokemuksen myös asiakkaillesi.

Ja haluat työstää yhdessä:

Miten rakentaa miellyttävä ja turvallinen luontoperustainen asiakaskokemus, joka tuottaa hyvinvointia sekä asiakkaalle, että itsellesi.

Mitä annettavaa ja mahdollisuuksia luontolähtöisillä menetelmillä on asiakastyöhön talviolosuhteissa.

Miten saat aikaiseksi enemmän vähemmällä. Miten pienikin luontokokemus talvisessa luonnossa, voi olla merkityksellinen ja arvokas.

Miten selättää kiireen ja hektisyyden tuntu ja saada aikaan positiivisia luontokokemuksia.

Miten kasvattaa omaa ammattitaitoa ja osaamista luontomenetelmiä hyödyntämällä.

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Miten rakentaa laadukas luontokokemus ja tarjota sitä asiakkaalle sisältö edellä

Oletko valmis oppimaan luontoperustaisen toiminnan perusteet sekä tekemään töitä luontokokemuksen mahdollistamisen eteen ihan jokaiselle asiakkaalle? Oletko valmis toteuttamaan sitä omassa työotteessasi ja näkemään menetelmän mahdollisuudet myös talviolosuhteissa? Tai kasvattaa menetelmäosaamistasi seuraavalle tasolle, rakentaa seuraavan unelman?

Koulutusta on päivitetty joka kerta ja aiemmin koulutus on kulkenut nimellä Lisää ammatillisuutta, osallisuuta ja yhteisöllisyyttä Green Care menetelmillä. Nyt olemme tehneet siitä myös talviversion eli koulutussisällöiltään 5.3.2020 koulutus vastaa pääosin 14.5.2020 koulutusta, mutta maaliskuun koulutuksen harjoitteet on sovellettu erityisesti luontolähtöisten menetelmien hyödyntämiseen Suomen talvisessa luonnossa. Koulutuspäivän rakennetta on myös muutettu niin, että se mahdollistaa myös osa-aikaisen tai lyhyemmän päivän koulutukseen osallistumisen, joko aamupäivän teoriaosuuteen tai iltapäivän toiminnalliseen osuuteen liittymisen. Maaliskuun 5.päivän koulutuksessa voit valita kolme erilaista osallistumisvaihtoehtoa, normaalin koko päivän koulutuksen, pelkän aamun teoriaosuuden kuuntelemisen tai pelkän iltapäivän toiminnallisen osuuden, mikäli Green Care menetelmien teoria on sinulle jo tuttua. Kaikkiin koulutusvaihtoehtoihin kuuluu joko aamupala/kahvi+ lounas tai lounas+ iltapäiväkahvi, koko päivän koulutukseen tietenkin koko päivän ruokailut sekä kahvit.

Käymme aina läpi uusimmat ja parhaimmat tiedossamme olevat tutkimustulokset sekä lähteet ja päivitämme esimerkkejä sekä toiminnallisia harjoitteita. Nämä perustuvat sekä omaan, että yhteistyökumppaneidemme ja asiakkaidemme kokemuksiin. Eli luvassa on teorian lisäksi aina todellista kokemuksellisuutta, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

”Luonnon käyttö voi olla yllättävänkin helppoa ja oikeasti mahdollista kuntoutuksessa ja terapiassa. Pienetkin asiat ovat merkittäviä ja muutoksia kannattaa rohkeasti ehdotella. Luonnon moninaisuuden hyväksikäyttäminen omassa työssä ja tietämys syventyi. Erilaisten menetelmien helppous työssä.” – Asiakkaan palaute Green Care -menetelmäkoulutuspäivästä

 

Green Care menetelmäkoulutuksen sisältö

Luontoperustaisen menetelmän perusteiden teoriaa sekä käytännön harjoituksia, joita voit hyödyntää omassa asiakastyössäsi. Mahtavaa yhteishenkeä, hengähdystauon omassa arjessasi, inspiraatiota sekä motivaatiota toteuttaa luontoperustaista toimintaa osana työtäsi. Vinkkejä erityisesti talviolosuhteissa tapahtuvaan asiakastyöhön sekä luontoperustaisten harjoitteiden toteuttamiseen ja mahdollisuuksiin talvella.

Menetelmän perusteet. Tietoa Green Care menetelmien perusteista ja tutkimustuloksista sekä käytännön esimerkkejä ja mahdollisuuksia toiminnan toteuttamiseen.

Käytännön harjoitteita. Kokemuksellisuus, toiminnallisuus ja osallisuus ovat keskeisiä osia Green Care menetelmissä. Mitä erityistä näissä on talviolosuhteissa.

Asiakassuhteen luominen ja ohjaajuus. Näin toimit ohjaajana Green Care työssä turvallisesti, eettisesti ja asiakaslähtöisesti. Vaikuttaako paukkuva pakkanen tai syksyinen loska asiakassuhteen luomiseen ja ohjaajuuteen.

 

Green Care menetelmäkoulutus torstaina 5.3.2020 Tampereella

Ilmoittaudu tästä

 

Mitä jokaisen menestyvän ja Green Care menetelmiä hyödyntävän ammattilaisen tulee tietää?  

Enemmän luontokontaktia ja aidompaa sekä kiireettömämpää arkea niin itselle kuin asiakastyöhön. Myös talvella.

Lisätietoja Eeva Kahilaniemi 0403589827, voimatassu@voimatassu.fi tai Leena Löf 0405206678, luontoleena@gmail.com

 

Miten saat enemmän luontohyvinvointia niin omaan kuin asiakkaidesi arkeen talvella?

Miten ehdit toteuttaa luontolähtöistä toimintaa osana työtäsi?

Mitä luontoperustaisuus tarkoittaa talvella?

Miten voit hyödyntää luontoperustaisuutta osana ammatillista työtä vuodenajasta tai sääolosuhteista riippumatta?

 

Olet jo miettinyt tarpeeksi.

Nyt on aika laittaa luonto osaksi arkea ja työtäsi, olipa kesä taikka talvi.

Jos niin moni teknologiabisnes jyrää maailmalla niin on myös sinun aikasi alkaa laittamaan vastaisku tekniikalle ja tarjota tilalle jotain aitoa ja alkuperäistä – osa luontoa ja hyvinvointia.

 Ilmoittaudu tästä

Ketä me olemme ja mitä meillä on sinulle annettavaa?

Green Care menetelmäkoulutuksen takana on Pirkanmaalainen naisyrittäjäkaksikko, Voimatassun Eeva Kahilaniemi sekä LuontoLeenan Leena Löf, kaksi rautaista Green Care ammattilaista.

Voimatassu -palvelutEeva Kahilaniemi

Eeva Kahilaniemi on toimintaterapeutti (AMK), yhteisöpedagogi (AMK) sekä eläintenkouluttaja/eläintenhoitajan at. Vuosien saatossa Eeva on opiskellut muun muassa Green Care korkea-asteen opintoja sekä erilaisia eläin ja koira-avusteisen työskentelyn opintokokonaisuuksia.

Eeva toimii yrittäjänä Voimatassu -palveluissa, joka tuottaa kuntoutus- ja sosiaalipalveluita Pirkanmaan alueella.  Eeva toimii myös toimintaterapian ammatinharjoittajana. Pääasiallinen green care osaaminen Eevalla on eläinavusteisista työmuodoista. Eevan työpareina toimintaterapeutin työssä ovat kasvatus-ja kuntoutuskoirat; labradorinnoutajamix Ruu sekä lapinporokoira Valma. Perheen kotona asustaa myös lampaita ja kanoja, jotka ovat mukana asiakastyössä muun muassa lasten yhteisöllisessä ryhmätoiminnassa. Voimatassu järjestää koulutuspalveluita sekä tuottaa ja myy erityisesti green care toimintaa palvelevia materiaaleja sosiaali-, terveys- ja kasvatusalojen ammattilaisille.

Eeva ylläpitää Elämänmakuista arkea luonnosta -blogiyhteisöä. Sivusto tarjoaa vinkkejä, toiminnallisia harjoituksia sekä käytännön työkaluja luontomenetelmien hyödyntämisestä sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan asiakastyössä. Blogista löydät monipuolisesti kokemuksia luontotoiminnasta sekä valmiita harjoituksia, joita voit soveltaa helposti omien asiakkaidesi kanssa. Luontoyhteys on jokaisen saatavilla!

Eeva luotsaa yhdessä kollegansa kanssa Voimavaunu -liikkuva tila palveluita, jotka tarjoavat täysin uudenlaisia elämys- ja hyvinvointipalveluita luontolähtöisellä otteella niin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan toimintayksiköille, kuin perheille ja muille työ- ja ystäväporukoillekin.

 

LuontoLeena – Leena Löf

Leena Löf on kasvatustieteiden maisteri, luonto- ja ympäristöneuvoja sekä luonnonvaratuottaja.
Lisäksi Leena on suorittanut Green Care korkea-asteen opintokokonaisuuden ja johtamisen erikoisammattitutkinnon.
LuontoLeena järjestää luontoretkiä, työhyvinvointitoimintaa luonnossa, yrtti- ja sienikursseja sekä kouluttaa Green Care -kursseilla. Parhaillaan Leena vetää Green Care hanketta Rikosseuraamuslaitokselle.
Tmi LuontoLeena on Green Care Finlandin jäsen sekä Seitsemisen kansallispuiston yhteistyö yrittäjä. Toiminta-alue on pääsääntöisesti Pirkanmaa.

LuontoLeena verkkosivut https://luontoleena.wordpress.com/

Ilmoittaudu tästä

Green Care menetelmäkoulutus sisältää:

 1. Selkeys – pois turhista selityksistä ja esteistä lähteä talvella luontoon.

Yhteiskunta tuottaa tällä hetkellä todella paljon informaatiota ja liikaa teknologiaa sekä asioita mistä valita. Samalla nämä estävät meitä olemasta aidosti läsnä asiakastilanteissa ja osana luontoa. Laitetaan fokus yhteisöllisyyteen, osallisuuteen, vuorovaikutukseen ja läsnäoloon luonnossa.

 

 1. Mahdollista luontokokemus – oikea ajoitus, psykologia, tekniikka ja läsnäolo. Jokainen työarki mahdollistaa luontoperusteisen työotteen ja luonnon tuomisen osaksi asiakastyötä vaikka vain pieninä maistiaisina tai vaikka ulkona paukkuisi pakkanen.
 2. Ajankäyttö. Pienikin ripaus luonnon vaikuttavuutta on merkityksellinen ja arvokas. Jokaiselle ihmiselle pitäisi tarjota mahdollisuus kokemukselliseen luontoon toimintaympäristöstä riippumatta.
 3. Luonto töihin. Luontoperusteisen työmenetelmän mukaan ottaminen voi alkuun tuntua tökkäävän pullonkaulaan tai erilaisiin sääolosuhteisiin, mutta mahdollisuuksien näkeminen ja pullonkaulan avaaminen luovat mahdollisuuksia uusiin kokemuksiin sekä kehittyvään toimintaan.
 4. Yksin on tylsää, yhdessä kaikki on mahdollista! Helpoin tapa viedä luontoperustaisuutta eteenpäin on mennä yhdessä.
 5. Usko ja halu – kaksi konkreettista asiaa, joiden merkitys on suurin koko työlle.

Usko ja luota siihen, että jokaisella ihmisellä on oikeus luonnon kokemiseen, osallisuuteen, yhteisölliseen tekemiseen sekä vuorovaikutukseen. Näin myös luontoperustaisuudesta tulee itsestään selvyys. Se on asia, joka tulee mahdollistaa ja johon tulee tarjota täkyjä. Sinäkin voit tehdä oman osuutesi luonnon hyvinvointivaikutusten sanansaattajana ja luontolähtöisen toiminnan mahdollistajana omassa ympäristössäsi.

Jos olet tosissasi halukas yhdistämään luonnon osaksi omaa työtäsi, joka on intohimosi, tämä on sinulle. Samalla kun tarjoat luontokokemuksen asiakkaillesi, saat itsekin enemmän. Voit saada monipuolisemman työnkuvan, mielekkäämmän työn, tyytyväisempiä asiakkaita sekä enemmän virtaa niin itsellesi kuin asiakkaillesikin.

Ilmoittaudu tästä

Hinta

Green Care menetelmäkoulutuksen talviversio on sovellus ns. peruskoulutuspäivästämme. Tämä koulutus perustuu tekemiimme Green Care menetelmäoppaaseen sekä kortteihin. Keväällä 2020 Green Care menetelmäopas saa päivitetyn version, joka kuuluu koulutuksen hintaan.  Green Care menetelmäkortit voit halutessasi ostaa koulutuspäivän yhteydessä.

Green Care menetelmäkoulutus alkaen vain 137 € + alv riippuen minkä koulutuspaketin valitset, tuletko koko päiväksi vai vain osaksi

Koulutuspakettivaihtoehdot:

 1. Aamupäivän teoriaosuus kello 9—12, hinta 137€ + alv
 2. Toiminnallinen käytännön osuus (talvi versio) kello 12-16, hinta 157€ + alv
 3. Kokopäivän koulutus kello 9-16. 237 € + alv 

Koulutuspäivä sisältää myös

– Kevyen aamiaisen, lounasbuffetin sekä iltapäiväkahvit (riippuen valitsetko aamupäivän teoriaosuuden, iltapäivän toiminnallisen osuuden vai koko päivän koulutuspaketin)

– Green Care menetelmäoppaan

– Kun ilmoittaudut ennen 14.2.2020 saat koko päivän koulutuksen hintaan 217€ + alv

– TAKUU! Jos päivän jälkeen koet, että koulutus ei antanut sinulle mitään uutta pureskeltavaa tai sisältöä työhösi, kerro vain niin palautamme koulutuksen hinnan sinulle. Tuolloin veloitamme ainoastaan ruokailuiden osuuden 30€ hinnasta.

Green Care menetelmäkoulutus on Tampereella Ukk- instituutilla (Kaupinpuistonkatu 1, 33500 Tampere) torstaina 5.3.2020

Koulutus kello 9-16

Aamiainen on tarjolla ruokalassa kello 8.30.

LISÄKSI! 

Koulutuksessa saat Green Care menetelmäoppaan, jonka ovat kirjoittaneet Eeva Kahilaniemi ja Leena Löf. Lisäksi voit ostaa koulutuksesta Voimatassun verkkokaupan tuotteita Green Care työhösi. Jaamme koulutuksessa myös muita hyväksi havaitsemiamme materiaaleja sekä harjoitteita, joita voit suoraan hyödyntää työssäsi.

Koko päivän koulutuksen hinta on 237€ + alv, mutta kun ilmoittaudut ennen 14.2.2020 saat koulutuksen hintaan 217€+alv

Ilmoittaudu tästä!

Koulutuspaikka UKK- instituutti sijaitsee Tampereen keskustan välittömässä läheisyydessä ja sinne on hyvät kulkuyhteydet niin omalla autolla kuin julkisella liikenteelläkin. Majoitusvaihtoehtoja Tampereen keskustassa löytyy lukuisia.

Koulutus, ruokailu ja päivän koko ohjelma ulkoilua myöden tapahtuu samalla tontilla ja lähimetsäalueella.

UKK- instituutti
Kaupinpuistonkatu 1
33500 Tampere