Toimintaterapeuttina Voimatassulla

 

Tämän blogikirjoituksen kirjoittaa Reeta, toinen Voimatassun toimintaterapeuteista.

Aloitin työskentelyn Voimatassulla tammikuussa. Olin jo pidemmän aikaa kaivannut työkuvioihin uusia tuulia ja bongasin Voimatassun työpaikkailmoituksen joulukuussa MOL:n sivuilta. Innostuin Voimatassun monipuolisesta toiminnasta ja  luontolähtöisyydestä ja laitoin Eevalle työhakemuksen. Asiat etenivät ja aloitin työt Voimatassussa tammikuussa. Alkuun tein vain yhtä päivää viikossa, mutta pian asiakkaita alkoi tulla niin paljon, että päivien määrää lisättiin kolmeen. Lopun ajan teen töitä toisessa työpaikassani. Tämä järjestely on sopinut minulle erittäin hyvin ja sain elämääni kaipaamani vaihtelua.

Asiakkaani Voimatassulla ovat 4-15 – vuotiaita lapsia ja nuoria. Osa lapsista käy toimintaterapiassa Kaskitien toimipisteessä, mutta ajelen myös pitkin Pirkanmaata asiakkaiden kouluilla, päiväkodeissa ja teen myös kotikäyntejä. Lapsiasiakkaiden kanssa yleisiä toimintaterapiassa harjoiteltavia asioita ovat hieno- ja karkeamotoriikan taidot, silmä-käsiyhteistyö, visuaalinen hahmottaminen, tarkkaavuus ja kaveri- sekä tunnetaidot. Lasten kanssa näitä taitoja harjoitellaan esimerkiksi erilaisten pelien, leikkien ja temppuratojen avulla. Kaveritaitoja harjoitellaan luontevasti ottamalla kaveri mukaan terapiaan. Olen aiemmissa työpaikoissani tehnyt paljon ryhmäohjausta ja Voimatassun töissä tykkään erityisesti siitä, että minulla on mahdollisuus keskittyä yhteen henkilöön kerrallaan. Ja tietysti siitä että asiakkaani ovat ihan mahtavia tyyppejä! Työhöni kuuluu paljon myös asiakkaiden verkostojen kanssa toimimista. Teen tiivistä yhteistyötä koulujen, päiväkotien, vanhempien ja eri hoitotahojen kanssa.

Voimatassun työporukka on ottanut minut on hyvin vastaan ja pienessä yrityksessä tunnelma on välitön ja päätöksiä voidaaan tehdä nopeasti ilman suuren yrityksen kankeaa byrokratiaa. Työni on vaihtelevaa ja sopivan haastavaa. Uusiin asioihin saan aina apua työtovereiltani.

Tutustu muihin Voimatassun toimintaterapeutteihin täältä.